etusivu

HISTORIAA

Etelä-Pohjanmaan Bernit on perustettu vuonna 1991 toimimaan Suomen Sveitsinpaimenkoirat ry:n alajaostona. Aloitushetkellä alueella oli 44 berninpaimenkoiran omistajaa, tällä hetkellä meitä on noin 70, joista alajaostossamme jäseninä noin 40.

Vuoden 2006 alussa toimikunta päätti uudistaa alajaostomme ilmettä ja näin nimi Etelä-Pohjanmaan Sveitsinpaimenkoirat jäi historian kirjoihin ja vaihtui nykyiseen Etelä-Pohjanmaan Berneihin. Myös logo uusittiin.

Alusta alkaen toiminta on ollut lähinnä yhteisiä tapaamisia ja lenkkejä, uimareissuja, vetoharrastusta, koulutusta, peltojälkeä ynnä muuta. Kuvia menneistä tapahtumista löydät galleriasta. Suurempiakin tapahtumia mahtuu joukkoon, muun muassa vuonna 1995 järjestimme Seinäjoella Match Shown. Myös joka vuosi järjestetyt pikkujoulut ovat koonneet berniväen koolle.

Tällä hetkellä tapaamme useasti kuukaudessa lukuun ottamatta kesäkautta, jolloin koiramme yleensä loikoilevat varjossa… Tämän vuoden ohjelmaan voit tutustua tarkemmin tapahtumia-osiossa.

 
rodut
historiaa
yhteyshenkilöt
alajaostonkoirat
andanttenmalja
halibernit
tapahtumia
jaseneksi
muistoissamme
galleria
vieraskirja